SwedenR.txt Driver File Contents (eng.exe)

LICENSAVTAL FÖR SLUTANVÄNDARE AV MICROSOFT(R) INTELLIPOINT-PROGRAMVARA FÖR MUS MED MICROSOFT-MÄRKNING

VIKTIGT - LÄS NOGGRANT: Läs noggrant de rättigheter och begränsningar som beskrivs i detta Licensavtal. Ni kommer att bli ombedd att granska och antingen acceptera eller inte acceptera villkoren i Licensavtalet. Programvaran kommer inte att installeras på Er dator om ni inte accepterar villkoren i detta Licensavtal.

När Ni klickar på "acceptera-knappen" betyder detta att ni accepterat villkoren i Licensavtalet. OBS! Villkoren i ett tryckt Licensavtal som kan medfölja PROGRAMVARAN och medföljande Hårdvaruprodukt från Microsoft ersätter villkoren i eventuella Licensavtal som ingår i PROGRAMVARAN och visas på skärmen.

Ni har rätt att skriva ut texten i detta Licensavtal eller använda en kopia av Licensavtalet som återfinns i avsnittet om juridisk information i denna PROGRAMVARAS Användarhandbok. Ni har också rätt att erhålla en kopia av detta Licensavtal genom att kontakta Microsofts dotterbolag i Ert land eller skriva till: Microsoft Sales Information Center; One Microsoft Way; Redmond, WA 98052-6399; USA.

Detta Licensavtal är ett bindande avtal mellan Er (fysisk eller juridisk person) och Microsoft Corporation och avser programvarudelen av denna Hårdvaruprodukt, samt tillhörande programvara och eventuellt tillhörande media, skriftligt material och "online-" eller elektronisk dokumentation ("PROGRAMVARAN"). Detta Licensavtal är giltigt och beviljar licensrättigheter ENDAST om PROGRAMVARAN är äkta PROGRAMVARA från Microsoft. Genom att Ni installerar, framställer exemplar av, eller på annat sätt använder PROGRAMVARAN, accepterar Ni dessa licensvillkor och detta Licensavtal blir därigenom bindande för Er. Om Ni inte vill acceptera licensvillkoren har Ni inte rätt att installera eller använda PROGRAMVARAN. Ni kan dock returnera PROGRAMVARAN och medföljande Hårdvaruprodukt från Microsoft till Ert inköpsställe, varvid köpet återgår och köpeskillingen återbetalas.

PROGRAMVARULICENS

PROGRAMVARAN skyddas av upphovsrättslagstiftning och internationella upphovsrättskonventioner samt andra immaterialrättsliga lagar och konventioner. PROGRAMVARAN säljs inte, den licensieras.

1. BEVILJANDE AV LICENS. Detta Licensavtal beviljar Er följande rättigheter:

INSTALLATION OCH ANVÄNDNING AV PROGRAMVARA. Om inte annat uttryckligen anges i detta Licensavtal har Ni endast rätt att installera, använda, ha tillgång till, köra eller på annat sätt interaktivt arbeta med ("Köra") ett exemplar av PROGRAMVARAN på en enskild dator, arbetsstation, terminal, fickdator, personsökare, telefon eller annan digital elektronisk anordning ("Dator") till vilken den medföljande Hårdvaruprodukten är ansluten. Ni har inte rätt att installera, ha tillgång till, visa, köra, dela eller använda PROGRAMVARAN samtidigt på eller från olika datorer, inklusive arbetsstationer, terminaler eller andra digitala elektroniska anordningar.

LAGRING/NÄTVERKSANVÄNDNING. Ni har rätt att installera ett exemplar av PROGRAMVARAN på en lagringsenhet, såsom en nätverksserver, vilken används endast för att Köra PROGRAMVARAN på Era andra datorer via ett internt nätverk, under förutsättning att Ni förvärvar och tilldelar en licens för varje enskild Dator på vilken PROGRAMVARAN Körs via lagringsenheten och varje sådan Dator måste använda den medföljande Hårdvaruprodukten från Microsoft tillsammans med PROGRAMVARAN.

SÄKERHETSKOPIERING. Efter installation av ett exemplar av PROGRAMVARAN i enlighet med detta Licensavtal har Ni rätt att behålla det ursprungliga mediet på vilket PROGRAMVARAN tillhandahölls av Microsoft endast för säkerhetskopiering eller arkivering. Om det ursprungliga mediet erfordras för att använda PROGRAMVARAN på Datorn, har Ni rätt att framställa ett exemplar av PROGRAMVARAN endast för säkerhetskopiering eller arkivering. Det är olagligt att utan tillåtelse framställa exemplar av PROGRAMVARAN eller att kringgå eventuell teknik för kopieringsskydd som används i PROGRAMVARAN.

VERKTYG FÖR SÄKERHETSKOPIERING. Om PROGRAMVARAN innehåller ett verktyg för säkerhetskopiering från Microsoft har Ni rätt att använda verktyget för att framställa säkerhetskopian. När säkerhetskopian är framställd kommer verktyget för säkerhetskopiering att göras varaktigt obrukbart. Ni har inte rätt att framställa exemplar av PROGRAMVARAN eller det skriftliga material som medföljer PROGRAMVARAN utöver vad som uttryckligen anges i detta Licensavtal.

2. BESKRIVNING AV ÖVRIGA RÄTTIGHETER OCH BEGRÄNSNINGAR

IGENKÄNNING AV TAL. Om en komponent för igenkänning av tal ingår i PROGRAMVARAN skall Ni vara medveten om att igenkänning av tal till sin natur är en statistisk process, att igenkänningsfel hör till processen att känna igen tal och att det är Ert ansvar att hantera sådana fel och övervaka igenkänningsprocessen samt åtgärda eventuella fel. Varken Microsoft eller dess leverantörer ansvarar för några som helst skador till följd av fel i taligenkänningsprocessen.

DELNING AV APPLIKATIONER. PROGRAMVARAN kan innehålla Microsoft(r) NetMeeting(r), en produkt som gör det möjligt att dela applikationer mellan två eller fler datorer, även om applikationen endast är installerad på en av datorerna. Ni har rätt att använda denna teknologi tillsammans med Microsofts applikationsprodukter för flerpartskonferenser. Vad gäller möjligheten att dela applikationer som inte härrör från Microsoft, måste Ni kontrollera det licensavtal som medföljer sådan applikation eller kontakta programmets licensgivare.

VAL AV VERSION FÖR FLERA PROCESSORER. Den CD-skiva eller den diskett/de disketter på vilken PROGRAMVARAN finns kan innehålla ett flertal exemplar av PROGRAMVARAN. Dessa är kompatibla med olika mikroprocessorplattformar, t ex x86-plattformen eller olika RISC-plattformar ("Processorversion/er"). Ni har endast rätt att installera och använda ett exemplar av en Processorversion av PROGRAMVARAN på Datorn.

VAL AV SPRÅKVERSION. Microsoft kan ha valt att tillhandahålla ett urval av språkversioner för en eller flera av de programvaruprodukter från Microsoft som licensieras under detta Licensavtal. Även om PROGRAMVARAN tillhandahålls i fler än en språkversion har Ni vid varje tillfälle endast rätt att använda en av språkversionerna på Er Dator. Vid installationen av PROGRAMVARAN får Ni möjlighet att välja en språkversion för installation på Datorn.

UPPGRADERING AV OPERATIVSYSTEM. PROGRAMVARAN kan innehålla programvaruuppgraderingar av systemkomponenter som krävs för att PROGRAMVARAN ska fungera ordentligt. Sådana systemprogramvaruuppgraderingar licensieras till Er i enlighet med de bestämmelser som anges i Er licens för operativsystemet om inte ett separat licensavtal medföljer sådana uppgraderingar. Om så är fallet regleras Er användning av uppgraderingarna i enlighet med sådant separat avtal.

FLERA HÅRDVARUPRODUKTER. Om Ni har köpt en förpackning med flera Hårdvaruprodukter har Ni rätt att framställa ett (1) exemplar av PROGRAMVARAN för varje Hårdvaruprodukt som Ni köpt i förpackningen och Ni har rätt att använda varje exemplar i enlighet med vad som ovan anges.

REVERSE ENGINEERING, DEKOMPILERING M M. Ni har inte, förutom vad som är uttryckligen tillåtet enligt lag, rätt att förändra, dekompilera eller på annat sätt utnyttja koden till PROGRAMVARAN.

UPPDELNING AV KOMPONENTER. PROGRAMVARAN licensieras som en enskild produkt. Dess komponenter får inte delas upp för användning på fler än en dator.

UTHYRNING. Ni har inte rätt att hyra ut, leasa ut eller låna ut PROGRAMVARAN Enskild dator. PROGRAMVARAN licensieras med Hårdvaruprodukten som en enskild integrerad produkt. Ni har endast rätt att använda PROGRAMVARAN tillsammans med Hårdvaruprodukten i enlighet med vad som anges i detta Licensavtal.

ENSKILT LICENSAVTAL. Denna PROGRAMVARA kan innehålla flera versioner av detta Licensavtal, till exempel på olika språk och/eller versioner för olika media (t.ex. i användardokumentationen och i programvaran). I sådant fall har Ni endast rätt att använda ett (1) exemplar av PROGRAMVARAN.

ÖVERLÅTELSE. Ni har rätt att varaktigt överlåta samtliga Era rättigheter enligt detta Licensavtal endast som en del av en överlåtelse av Hårdvaruprodukten, under förutsättning att Ni inte behåller något exemplar, Ni överlåter hela PROGRAMVARAN (inklusive alla komponenter, media, skriftligt material, eventuella uppgraderingar, detta Licensavtal och, i förekommande fall, Äkthetsbeviset) tillsammans med medföljande Hårdvaruprodukt, och mottagaren accepterar villkoren i detta Licensavtal. Om PROGRAMVARAN är en uppgradering måste en överlåtelse omfatta samtliga föregående versioner av PROGRAMVARAN.

PROGRAMVARA SOM INTE FÅR ÅTERFÖRSÄLJAS. Om PROGRAMVARAN är märkt "Ej För Återförsäljning" eller "EFÅ", har Ni inte rätt att återförsälja eller på annat sätt överlåta PROGRAMVARAN.

UPPSÄGNING. Microsoft har rätt att säga upp Era rättigheter om Ni bryter mot något av villkoren i detta Licensavtal. I sådant fall måste Ni förstöra samtliga exemplar av PROGRAMVARAN och samtliga dess komponenter.

VARUMÄRKEN. Detta Licensavtal beviljar Er inga rättigheter till några varumärken som tillhör Microsoft eller dess leverantörer.

SUPPORTTJÄNSTER. Microsoft kan eventuellt tillhandahålla supporttjänster för PROGRAMVARAN och/eller Hårdvaruprodukten ("Supporttjänster"). För användning av Supporttjänsterna gäller de bestämmelser som beskrivs i användarhandboken, i onlinedokumentationen och/eller i annat material som tillhandahålls av Microsoft. All tillhörande programkod som tillhandahållits som en del av Supporttjänsterna skall anses utgöra en del av PROGRAMVARAN och omfattas av villkoren i detta Licensavtal. Microsoft har rätt att i affärssyfte, inklusive produktstöd och -utveckling, använda information som Ni, som en del av Supporttjänsterna, förser Microsoft med. Microsoft kommer inte att använda sådan teknisk information på något sätt som avslöjar Er identitet.

3. UPPHOVSRÄTT. Äganderätten och immaterialrättigheterna till PROGRAMVARAN (inklusive avbilder, fotografier, animationer, video, audio, musik, text och tillbehörsprogram som inarbetats i PROGRAMVARAN), medföljande skriftligt material och eventuella exemplar av PROGRAMVARAN, tillkommer Microsoft eller dess leverantörer. Äganderätten och immaterialrättigheterna till det innehåll som inte ingår i PROGRAMVARAN, men som Ni kan erhålla tillgång till genom användning av PROGRAMVARAN, tillkommer respektive ägare av innehållet och kan vara skyddat av upphovsrättslig lagstiftning eller andra immaterialrättsliga lagar och konventioner. Detta Licensavtal beviljar Er inga rättigheter att använda sådant innehåll. Användning av eventuella onlinetjänster som Ni kan ha tillgång till genom PROGRAMVARAN kan omfattas av respektive villkor för användning som gäller sådana tjänster. Om denna PROGRAMVARA innehåller dokumentation som endast tillhandahålls i elektronisk form, har Ni rätt att skriva ut ett exemplar av sådan elektronisk dokumentation. Ni har inte rätt att framställa exemplar av det skriftliga material som medföljer Hårdvaruprodukten och PROGRAMVARAN. Microsoft och dess leverantörer förbehåller sig samtliga rättigheter som inte uttryckligen beviljas i detta Licensavtal.

4. DUBBLA LAGRINGSMEDIA. Ni kan erhålla PROGRAMVARAN på fler än ett medium. Oavsett typ eller storlek av medium som Ni erhåller har Ni endast rätt att använda ett medium lämpligt för Er enskilda dator. Ni har inte rätt att Köra andra medier på en annan dator. Ni har inte rätt att låna ut, hyra ut, leasa ut, eller på annat sätt överlåta andra media till en annan användare, annat än som en del av en tillåten, fullständig överlåtelse av PROGRAMVARAN och Hårdvaruprodukten i enlighet med vad som anges under punkten "Överlåtelse".

5. EXPORTRESTRIKTIONER. Ni är införstådd med att PROGRAMVARAN som licensieras under detta Licensavtal kommer från USA. Ni accepterar att rätta Er efter all tillämplig internationell och nationell lagstiftning avseende PROGRAMVARAN, inklusive U.S. Export Administration Regulations och begränsningar utfärdade av amerikanska och andra exportmyndigheter avseende slutanvändare, slutanvändning och destinationsland. Ytterligare information om export av Microsofts produkter finns på:: http://www.microsoft.com/exporting/.

6. OBSERVERA FÖLJANDE ANGÅENDE JAVA-TEKNIK. PROGRAMVARAN kan innehålla stöd för program skrivna i JAVA. JAVA-TEKNIKEN ÄR EJ FELTOLERANT OCH ÄR EJ UTFORMAD, TILLVERKAD ELLER AVSEDD FÖR ANVÄNDNING ELLER VIDARE-FÖRSÄLJNING SOM KONTROLLUTRUSTNING I FARLIG MILJÖ MED KRAV PÅ FELFRI FUNKTION, T EX KÄRNKRAFTSANLÄGGNINGAR, NAVIGATIONS- ELLER KOMMUNIKATIONS-SYSTEM FÖR FLYGPLAN, FLYGLEDNING, LIVSUPPEHÅLLANDE SYSTEM ELLER VAPENSYSTEM, I VILKA FALLERANDE JAVA-TEKNIK DIREKT KAN ORSAKA DÖDSFALL, ANNAN PERSONSKADA ELLER ALLVARLIG FYSISK SKADA SAMT MILJÖSKADA. Microsoft är skyldig att göra denna friskrivning enligt avtal med Sun Microsystem.

7. INGA ANDRA GARANTIER. Nedanstående begränsade garanti är den enda garanti som lämnas till Er och den gäller i stället för eventuella andra garantier som lämnas i annan dokumentation eller på någon förpackning. Inga andra garantier avseende PROGRAMVARAN och Hårdvaruprodukten lämnas av någon annan person, inklusive Microsoft och dess leverantörer. Med undantag av vad som följer av tvingande lag och den begränsade garantin, tillhandahålls PROGRAMVARAN och Hårdvaruprodukten av Microsoft och dess leverantörer i BEFINTLIGT SKICK. Microsoft och dess leverantörer friskriver sig från allt ytterligare garantiansvar, såväl uttryckligen som underförstått, avseende PROGRAMVARAN och Hårdvaruprodukten. Denna friskrivning gäller särskilt för garantier avseende PROGRAMVARANS och Hårdvaruproduktens allmänna lämplighet eller lämplighet för ett särskilt ändamål samt frånvaro av intrång i tredje mans rättigheter. Ni står ensam hela risken för användning av och funktionen hos PROGRAMVARAN och Hårdvaruprodukten.

ALLMÄNNA BESTÄMMELSER. Dessa bestämmelser gäller för Licensavtalet och nedanstående begränsade garanti och ansvarsbegränsning.

8. BEGRÄNSNING AV ANSVAR FÖR INDIREKTA SKADOR, FÖLJDSKADOR OCH ANDRA SKADOR. Med undantag av vad som följer av tvingande lag, ansvarar inte Microsoft eller dess leverantörer för några som helst indirekta skador, följdskador och andra skador (inklusive utebliven vinst, driftavbrott, personskada, integritetsskada, skada orsakad av brist på god tro eller skälig aktsamhet, skada orsakad av vårdslöshet samt alla andra skador), med anledning av användning av eller oförmåga att använda PROGRAMVARAN eller Hårdvaruprodukten. Detta gäller även om Microsoft eller någon av dess leverantörer har uppmärksammats på risken för sådana skador.

9. TILLÄMPLIG LAG. Om Ni förvärvat PROGRAMVARAN och Hårdvaruprodukten i Sverige, är svensk lag tillämplig på detta avtal. Om Ni förvärvat PROGRAMVARAN och Hårdvaruprodukten utanför Sverige kan lokal lag vara tillämplig.

10. FRÅGOR. Om Ni har några frågor eller om Ni vill kontakta Microsoft av någon anledning, kan Ni kontakta Microsofts dotterbolag i Ert land eller skriva till: Microsoft Sales Information Center; One Microsoft Way; Redmond, WA 98052-6399; USA.

BEGRÄNSAD GARANTI OCH ANSVARSBEGRÄNSNING

BEGRÄNSAD GARANTI. Microsoft garanterar att (a) PROGRAMVARAN vid normal användning och service i allt väsentligt fungerar i enlighet med tillhörande skriftligt material från dagen för mottagandet och för en period om nittio (90) dagar därefter; och att (b) Musen Ni förvärvat från Microsoft vid normal användning och service är fri från material- och tillverkningsfel och i allt väsentligt fungerar i enlighet med tillhörande skriftligt material från dagen för förvärvet av Musen och under garantiperioden. Garantiperioden för den särskilda Mus ni förvärvat från Microsoft anges nedan. Microsofts supportpersonal kommer vid tillhandahållande av Supporttjänster att vidtaga skäliga åtgärder för att felsöka och föreslå lösningar på de problem som beskrivs för Microsoft. Denna begränsade garanti omfattar inte och ingen garanti lämnas avseende kosmetiska och estetiska fel, inklusive eventuell färg på Musen. Om en underförstådd garanti följer av tillämplig lag och friskrivning från sådan garanti inte är tillåten enligt tillämplig lag, har Ni också en underförstådd garanti, men endast vad avser fel som upptäcks under garantiperioden. Fel som upptäcks efter garantiperioden omfattas inte av några som helst garantier. Begränsningar av eller friskrivningar från underförstådda garantier är inte tillåtet i vissa länder, så det är möjligt att ovanstående begränsningar inte är tillämpliga i Ert fall.

Microsoft-Mus: Basic Mouse; Wheel Mouse; och Wheel Mouse Optical Garantiperiod: 2 år

Microsoft-Mus: Mouse 2.0; IntelliMouse; IntelliMouse Trackball; Cordless Wheel Mouse; och Trackball Optical Garantiperiod: 3 år

Microsoft-Mus: IntelliMouse Pro; IntelliMouse med IntelliEye; IntelliMouse Optical; och Trackball Explorer Garantiperiod: 5 år

Microsoft-Mus: IntelliMouse Explorer Garantiperiod: Begränsad livstidsgaranti*

*(Med livstid avses den genomsnittliga livslängden för en Mus-produkt av den typen.)

BEGRÄNSNINGAR AV PÅFÖLJDER SAMT ANSVAR FÖR INDIREKTA SKADOR OCH ANDRA SKADOR. Den enda påföljd Ni kan göra gällande vid brott mot denna begränsade garanti anges nedan. Med undantag av eventuell återbetalning av köpeskillingen som Microsoft väljer att göra, har Ni ingen rätt till ersättning, inklusive ersättning för indirekta skador, även om denna påföljd inte fyller sitt syfte. Denna begränsade garanti medför särskilda rättigheter för Er. Ni kan ha andra rättigheter som varierar från land till land.

REGISTRERING. Ni behöver inte registrera Ert förvärv av PROGRAMVARAN eller Musen för att denna begränsade garanti skall gälla.

FÖRMÅNSTAGARE. Med undantag av om annat följer av tvingande lag, lämnas denna begränsade garanti endast till Er, den första användaren av PROGRAMVARAN och Musen. Ingen garanti lämnas till någon utomstående tredje part (med undantag av om annat följer av tvingande lag).

EXKLUSIV PÅFÖLJD FÖR BROTT MOT DENNA GARANTI. Med undantag av om annat följer av tvingande lag, är Microsofts och dess leverantörers ansvar (a) under en period om nittio (90) dagar efter förvärvet av PROGRAMVARAN begränsat till utbyte av den PROGRAMVARA som inte uppfyller denna begränsade garanti; och (b) avseende Musen under garantiperioden*, efter Microsofts val, begränsat till (i) återbetalning av eventuell köpeskilling eller (ii) utbyte av den Mus som inte uppfyller denna begränsade garanti och som returneras till Microsoft tillsammans med en kopia på Ert kvitto. Det kostar Er inget att utnyttja denna påföljd som Microsoft väljer att tillhandahålla, med undantag av att Ni får stå för Era egna utgifter (dvs fraktkostnad till Microsoft). Denna begränsade garanti gäller ej om fel eller brist i PROGRAMVARAN eller Musen beror på olyckshändelse, oriktig användning eller hantering eller virus. Utbytt PROGRAMVARA omfattas av en garantiperiod motsvarande den ursprungliga garantiperioden, dock minst trettio (30) dagar. Utbytt Mus omfattas av en garantiperiod motsvarande den utbytta Musens återstående garantiperiod, dock minst trettio (30) dagar. För att utnyttja denna påföljd, skall Ni kontakta Microsofts dotterbolag i Ert land eller skriva till: Microsoft Sales Information Center; One Microsoft Way; Redmond, WA 98052-6399; USA.

*Begränsad livstidsgaranti: Avseende de Mus-produkter som har en begränsad livstidsgaranti är den enda påföljd Ni kan göra gällande efter att fem år gått från Ert förvärv av sådan Mus att få Musen utbytt mot den Mus som Microsoft då tillhandahåller med motsvarande funktionalitet (om sådan funktionalitet då tillhandahålls av Microsoft i sin verksamhet). Denna påföljd kan endast göras gällande efter erläggande av Microsofts vid var tid gällande avgift för täckning av sina frakt- och hanteringskostnader.

ALLMÄNNA BESTÄMMELSER. Samtliga allmänna bestämmelser i detta Licensavtal, inklusive bestämmelserna "Begränsning av ansvar för indirekta skador, följdskador och andra skador" i Licensavtalet, gäller även för denna begränsade garanti och utgör en del härav.

Download Driver Pack

How To Update Drivers Manually

After your driver has been downloaded, follow these simple steps to install it.

  • Expand the archive file (if the download file is in zip or rar format).

  • If the expanded file has an .exe extension, double click it and follow the installation instructions.

  • Otherwise, open Device Manager by right-clicking the Start menu and selecting Device Manager.

  • Find the device and model you want to update in the device list.

  • Double-click on it to open the Properties dialog box.

  • From the Properties dialog box, select the Driver tab.

  • Click the Update Driver button, then follow the instructions.

Very important: You must reboot your system to ensure that any driver updates have taken effect.

For more help, visit our Driver Support section for step-by-step videos on how to install drivers for every file type.

server: ftp, load: 2.53