SwedenO.txt Driver File Contents (MOUSE.EXE)

LICENSAVTAL FÖR SLUTANVÄNDARE AV MICROSOFT(R) INTELLIPOINT-PROGRAMVARA FÖR MUS MED MICROSOFT-MÄRKNING

VIKTIGT - LÄS NOGGRANT: Detta Licensavtal är ett bindande avtal mellan Er och tillverkaren ("Tillverkaren") av datorsystemet eller datorsystemkomponenten ("DATORN") vilken Ni förvärvade tillsammans med den Microsoft-produkt som anges ovan. Microsoft-produkten är en kombination av programvara ("PROGRAMVARAN") och dess medföljande maskinvaruprodukt ("MASKINVARAN"), vilka båda också medföljde den nya DATORN. Om PROGRAM-VARAN inte medföljer en ny DATOR har Ni inte rätt att använda PROGRAMVARAN. PROGRAMVARAN inkluderar programvara, tillåtna kopior, lagringsmedia, dokumentation (på papper eller i elektronisk form), Äkthetsbevis och detta Licensavtal. Genom att Ni använder PROGRAMVARAN, accepterar Ni detta Licensavtal och det blir därigenom bindande för Er. Om Ni inte vill acceptera Licensavtalet avser inte Tillverkaren och Microsoft Licensing, Inc. ("Microsoft") att licensiera PROGRAMVARAN till Er. I sådant fall har Ni inte rätt att använda PROGRAMVARAN och Ni bör omedelbart kontakta Tillverkaren för instruktioner angående återlämnande av hela den oanvända produkten, varvid köpet återgår och köpeskillingen återbetalas. Om Ni har några frågor angående detta Licensavtal, kontakta Tillverkaren som anges i Er dators användardokumentation.

PROGRAMVARULICENS

PROGRAMVARAN skyddas av upphovsrättslagstiftning och internationella upphovsrättskonventioner samt andra immaterialrättsliga lagar och konventioner. PROGRAMVARAN säljs inte, den licensieras. 
Microsoft eller dess leverantörer äger all upphovsrätt till PROGRAMVARAN. Tillverkaren, Microsoft och dess leverantörer förbehåller sig samtliga rättigheter som inte uttryckligen beviljas enligt detta Licensavtal

1. BEVILJANDE AV LICENS. 

· Ni har rätt att: (i) använda ett exemplar av PROGRAMVARAN på den DATOR till vilken MASKINVARAN är ansluten; (ii) att framställa ett enskilt exemplar av PROGRAMVARAN endast för arkivering under förutsättning att Tillverkaren inte har inkluderat en säkerhetskopia; (iii) använda endast en av de språkversioner, media eller processorversioner som tillhandahålls, om PROGRAMVARAN inkluderas i fler än en språkversion, ett medium eller en processorversion; (iv) använda en uppgraderingsversion av PROGRAMVARAN enligt villkoren i detta Licensavtal eller något annat Licensavtal som Tillverkaren kan ha tillhandahållit, förutsatt att Ni är licensierad att använda en produkt som Tillverkaren, Microsoft eller dess leverantör identifierar som berättigad för uppgradering ("Berättigad produkt").
Ni får inte: (i) förutom vad som är uttryckligen tillåtet enligt lag, rätt att iaktta, undersöka, dekompilera eller på annat sätt utnyttja koden till PROGRAMVARAN; (ii) skilja PROGRAMAVARANS delar åt i syfte att använda dem på fler än en dator; (iii) använda PROGRAMVARAN någon annanstans än på DATORN och med MASKINVARAN.

2. ANDRA BEGRÄNSNINGAR.

· Överlåtelse av programvara. Ni har rätt att varaktigt överlåta samtliga Era rättigheter enligt detta Licensavtal endast som en del av en försäljning eller överlåtelse av DATORN tillsammans med MASKINVARAN, under förutsättning att Ni överlåter hela PROGRAMVARAN och eventuella uppgraderingar och att mottagaren accepterar villkoren i detta Licensavtal.

· Uthyrning. Ni har inte rätt att hyra ut, leasa ut eller låna ut PROGRAMVARAN.

· Uppgraderingar. PROGRAM-VARA som är en uppgradering ersätter och/eller utgör ett tillägg till den Kvalificerande produkt som levererades med DATORN (och kan vid uppgradering av en Microsoft-produkt göra sådan produkt obrukbar). 

· Produktsupport. Produktsupport för lämnas av Tillverkaren och inte av Microsoft, dess leverantörer eller dotterbolag. För produktsupport hänvisas till Tillverkarens supportnummer som finns i Er användardokumentation. 

· Exportrestriktioner. Ni godtar att PROGRAMVARAN lyder under USA:s lagar och regler för exportkontroll. Ni förbinder Er att inte exportera eller vidarebefordra PROGRAMVARAN, direkt eller indirekt, till något land eller någon fysisk eller juridisk person som omfattas av USA:s exportrestriktioner. Ni godtar också att PROGRAMVARAN kan innefatta teknisk information som lyder under amerikanska export- och återexportrestriktioner.

· Observera följande angående Java-support. PROGRAMVARAN kan innehålla stöd för program skrivna i Java. JAVA-TEKNIKEN ÄR EJ FELTOLERANT OCH ÄR EJ UTFORMAD, TILLVERKAD ELLER AVSEDD FÖR ANVÄNDNING ELLER VIDAREFÖRSÄLJNING SOM KONTROLLUTRUSTNING I FARLIG MILJÖ MED KRAV PÅ FELFRI FUNKTION, T EX KÄRNKRAFTSANLÄGGNINGAR, NAVIGATIONS- ELLER KOMMUNIKATIONSSYSTEM FÖR FLYGPLAN, FLYGLEDNING, LIVSUPPEHÅLLANDE SYSTEM ELLER VAPENSYSTEM, I VILKA FALLERANDE JAVA-TEKNIK DIREKT KAN ORSAKA DÖDSFALL, ANNAN PERSONSKADA ELLER ALLVARLIG FYSISK SKADA SAMT MILJÖSKADA. MICROSOFT ÄR SKYLDIG ATT GÖRA DENNA FRISKRIVNING ENLIGT AVTAL MED SUN MICROSYSTEM.

3. LICENSUPPSÄGNING. Inom de ramar som sätts av andra rättigheter får Tillverkaren, Microsoft och dess leverantörer frånta Er Era rättigheter enligt detta Licensavtal om Ni inte följer dess villkor. I en sådan situation måste Ni förstöra både PROGRAMVARAN och MASKINVARAN. 

4. INGET GARANTIANSVAR. Eventuell begränsad garanti som anges nedan är den enda uttryckliga garanti Ni erhåller och gäller i stället för alla andra uttryckliga garantier som kan ha förekommit i dokumentation eller förpackningar. Med undantag av vad som följer av sådan begränsad garanti och tvingande lag, tillhandahåller Tillverkaren och dess leverantörer PROGRAMVARAN och MASKINVARAN I BEFINTLIGT SKICK, och friskriver sig från samtliga övriga garantier och villkor, såväl uttryckliga som underförstådda, inklusive eventuella underförstådda garantier avseende PROGRAMVARANS och MASKINVARANS allmänna lämplighet eller lämplighet för ett särskilt ändamål. DESSUTOM FÖRELIGGER INGEN GARANTI ELLER UTFÄSTELSE AVSEENDE ÄGANDERÄTTIGHETER, BESITTNING ELLER FRÅNVARO AV INTRÅNG I TREDJE MANS RÄTTIGHETER. 

5. ALLMÄNNA BESTÄMMELSER: Följande villkor gäller detta Licensavtal och den "Begränsade garanti" som anges nedan.

5.1 BEGRÄNSNING AV ANSVAR FÖR INDIREKTA SKADOR, FÖLJDSKADOR OCH ANDRA SKADOR. Med undantag av vad som följer av tvingande lag, ansvarar Tillverkaren eller dess leverantörer under inga omständigheter för indirekta skador, följdskador eller några som helst andra skador (inklusive personskada, utebliven vinst, driftavbrott, förlust av konfidentiell eller annan information, integritetsskada, skada orsakad av vårdslöshet samt övriga ekonomiska skador) till följd av användning av eller svårighet eller omöjlighet att använda PROGRAMVARAN eller MASKINVARAN, oavsett rättslig grund och oavsett eventuellt kontraktsbrott, inklusive brott mot garantivillkor, av Tillverkaren och dess leverantörer, och även om Tillverkaren eller dess leverantörer uppmärksammats på risken för sådana skador.

5.2 ANSVARSBEGRÄNSNING. Oavsett vilka skador Ni åsamkas och oavsett orsak därtill (inklusive samtliga skador som anges ovan samt samtliga direkta eller ekonomiska skador), är Tillverkarens och dess leverantörers totala ansvar och Er enda påföljd enligt detta Licensavtal (med undantag av reparation eller utbyte av Tillverkaren vid garantifel) begränsat till det belopp som faktiskt erlagts av Er. Ovanstående ansvarsbegränsningar och friskrivningar (inklusive denna punkt 5) gäller om inte annat följer av tvingande lag, även om en påföljd inte kan göras gällande.


BILAGA
BEGRÄNSAD GARANTI OCH SÄRSKILDA VILLKOR FÖR SVERIGE

1. BEGRÄNSAD GARANTI. Denna begränsade garanti omfattar PROGRAMVARAN och MASKINVARAN i enlighet med definitionen i Licensavtalet. Tillverkaren garanterar att (a) PROGRAMVARAN i allt väsentligt fungerar i enlighet med tillhörande skriftligt material från dagen för mottagandet och för en period om nittio (90) dagar därefter; och att (b) eventuell MASKINVARA som medföljer PROGRAMVARAN vid normal användning och service är fri från material- och tillverkningsfel från dagen för mottagandet och för en period om tre (3) år därefter. Om en underförstådd garanti följer av tillämplig lag och friskrivning från sådan garanti inte är tillåten enligt tillämplig lag, har Ni också en underförstådd garanti, men endast vad avser fel som upptäcks under garantiperioden för denna begränsade garanti (nittio (90) dagar för PROGRAMVARAN och tre (3) år för MASKINVARAN). Fel som upptäcks efter denna garantiperiod omfattas inte av några som helst garantier. Begränsningar av eller friskrivningar från underförstådda garantier är inte tillåtet i vissa länder, så det är möjligt att ovanstående begränsningar inte är tillämpliga i Ert fall. 

BEGRÄNSNINGAR AV PÅFÖLJDER SAMT ANSVAR FÖR INDIREKTA SKADOR OCH ANDRA SKADOR. Den enda påföljd Ni kan göra gällande vid brott mot denna begränsade garanti anges nedan. Med undantag av eventuell återbetalning av köpeskillingen som Tillverkaren väljer att göra, har Ni ingen rätt till ersättning, inklusive ersättning för indirekta skador, om PROGRAMVARAN och/eller MASKINVARAN inte uppfyller denna begränsade garanti och, om inte annat följer av tillämplig lag, även om en påföljd inte kan göras gällande. Bestämmelserna "Begränsning av ansvar för indirekta skador, följdskador och andra skador" i Licensavtalet, gäller även för denna begränsade garanti och utgör en del härav. Var vänlig och läs dessa bestämmelser. Begränsningar av ansvaret för eller friskrivningar från indirekta skador är inte tillåtet i vissa länder, så det är möjligt att ovanstående begränsningar inte är tillämpliga i Ert fall. Denna begränsade garanti medför särskilda rättigheter för Er. Ni kan ha andra rättigheter som varierar från land till land. 

PÅFÖLJDER. Om inte annat följer av tillämplig lag, är Tillverkarens och dess leverantörers ansvar på grund av den begränsade garantin, efter Tillverkarens val, begränsad till antingen (a) utbyte av PROGRAMVARAN eller MASKINVARAN som inte uppfyller denna begränsade garanti och som returneras till Tillverkaren tillsammans med en kopia på Ert kvitto, eller (b) återbetalning av eventuell köpeskilling. Det kostar Er inget att utnyttja denna påföljd, med undantag av att Ni får stå för Era egna utgifter (t ex kostnaden för att skicka PROGRAMVARAN eller MASKINVARAN till Tillverkaren). Denna begränsade garanti gäller ej om fel eller brist i PROGRAMVARAN eller MASKINVARAN beror på olyckshändelse, oriktig användning eller hantering eller virus. Utbytt PROGRAMVARA eller MASKINVARA omfattas av en garantitid motsvarande den utbytta PROGRAMVARANS eller MASKINVARANS återstående garantiperiod, dock minst trettio (30) dagar. För att utnyttja denna påföljd, skall Ni kontakta Tillverkaren i enlighet med vad som anges i dokumentationen som medföljer DATORN.

Om Ni förvärvat PROGRAMVARAN och MASKINVARAN i Sverige, är svensk lag tillämplig på detta Licensavtal och denna begränsade garanti. Om Ni förvärvat PROGRAMVARAN och MASKINVARAN utanför Sverige kan lokal lag vara tillämplig.
Download Driver Pack

How To Update Drivers Manually

After your driver has been downloaded, follow these simple steps to install it.

  • Expand the archive file (if the download file is in zip or rar format).

  • If the expanded file has an .exe extension, double click it and follow the installation instructions.

  • Otherwise, open Device Manager by right-clicking the Start menu and selecting Device Manager.

  • Find the device and model you want to update in the device list.

  • Double-click on it to open the Properties dialog box.

  • From the Properties dialog box, select the Driver tab.

  • Click the Update Driver button, then follow the instructions.

Very important: You must reboot your system to ensure that any driver updates have taken effect.

For more help, visit our Driver Support section for step-by-step videos on how to install drivers for every file type.

server: web1, load: 0.47