RDME_SWE.TXT Driver File Contents (r10900L6.exe)

		Anmärkningar gällande skrivardrivrutinen

	Detta dokument innehåller information om skrivardrivrutinen.

1 Samexistens med Novell Netware Client
När denna skrivardrivrutin ska installeras i en dator i vilken Novell Netware Client redan finns installerat rekommenderas att installationen görs från "Add Printer", istället för att använda Install.exe. Specificera i detta fall skrivardrivrutinen som grundinställning. Om det inte går att skriva ut på korrekt sätt efter utförd installation, så kontrollera bland egenskaperna om korrekt port tilldelats. Tilldela i annat fall den anslutna porten ifråga (t.ex. LPT1). I vissa fall kan det hända att en nätverksport tilldelas automatiskt. Tilldela i så fall på nytt den anslutna porten ifråga (t.ex. LPT1) bland egenskaperna för skrivardrivrutinen, även om den synes vara ansluten till LPT1.
Om N-upp-utskrift inte fungerar som det ska vid utskrift, så radera skrivardrivrutinen, omstarta datorn och installera därefter skrivardrivrutinen på nytt.

2. Teckensnittsupplösning
I vissa applikationer (t.ex. Microsoft Word) påverkar grafikupplösningen även teckensnittsupplösningen. Därför bör du ändra alternativet Grafikupplösning till Hög om det är svårt att läsa de utskrivna tecknen.

3. Grafikupplösning för Microsoft Excel 
Välj alltid Hög som grafikupplösning när du skriver ut från Microsoft Excel med denna skrivardrivrutin. Denna skrivardrivrutin stöder inte Låg eller Medium som grafikupplösning vid utskrift från Microsoft Excel.

4. Utskrift från Netscape Navigator eller Microsoft Internet Explorer.
Om du skriver ut en fil från Netscape Navigator eller Internet Explorer kanske vissa teckensnitt eller viss grafik inte skrivs ut korrekt. I detta fall, ändra grafikläget (t.ex. felspridning) och försök igen.
Se också till att du använder den senaste versionen av Netscape Navigator eller Internet Explorer. Korrekt utskrift kan vara beroende av vilken version som används.

5. GL/2-utskrift 
Om du väljer GL/2 som grafikläge tar det ibland lång tid att skriva ut komplexa filer. Vissa grafikmönster kanske inte heller skrivs ut korrekt. I detta fall, välj läget Raster och försök igen.

6. Kontureffekt
Denna skrivardrivrutin stöder inte 2-bitars glyphhanteringsfunktion, vilket medför att vissa teckeneffekter (som "Konturerad" i Microsoft Word) inte kommer att fungera korrekt. Om du väljer en sådan teckeneffekt (t.ex. "Konturerad"), kanske vissa tecken inte skrivs ut korrekt.

7. Applikationer som inte stöder N-Upp utskrift med denna skrivardrivrutin.
Denna skrivardrivrutin har en utskriftsfunktion som med hjälp av förminskning (N-Upp utskrift) placerar 2 eller 4 sidor av ett dokument på 1 sida. Denna funktion kan inte implementeras av följande applikationer: Adobe PageMaker, Adobe Acrobat, Adobe PhotoShop, Microsoft PowerPoint, etc.: "denna skrivardrivrutins N-Upp-funktion implementeras i Windows 95 via en utskriftsprocessor. Windows Spooler kallar på N-Upp-utskriftsprocessorn endast när utskrift i EMF-läge är aktivt, och de uppräknade applikationerna kopplar själva om till utskrift i RAW-läge."

8. Mjukvarumässiga teckensnitt 
I Windows3.1x finns det en möjlighet att filerna för varje teckensnitt kommer att kopieras till följande katalog när du lägger till teckensnitt: "C:\Windows\System\sft".

9. Bitmappade systemteckensnitt
Denna skrivardrivrutin stöder inte nedladdning av bitmappade systemteckensnitt. Om du försöker använda bitmappade systemteckensnitt, ersätts de automatiskt av teckensnitt som finns i skrivaren. Av denna anledning har ibland vissa av de utskrivna tecknen inte samma form som de tecken som visas på skärmen (gäller t.ex. Microsoft Access).

10. Utskrift från PhotoShop 
Vid utskrift från Adobe PhotoShop kanske inte vissa filer skrivs ut korrekt (även om utskriften påbörjats, matas inte utskriften ut). I detta fall, ändra Grafikläget eller Rastrerad-inställningen (GL/2, felspridning, etc.) och försök igen.

11. Nedladdning av makron
Denna skrivare stöder inte funktionen för nedladdning av makron.

12. Inställning av Timeout
Denna skrivardrivrutin kan ställa in värdet för "System-timeout" när dataöverföring mellan PC och skrivare är stoppad. Värdet kan ställas in med alternativet Timeout på fliken Konfiguration i skrivardrivrutinen. Du kan välja mellan 5, 10, 20, 30, 40, 50, 60, 120, 180, 240 och 300, dock är det antal sekunder som ställs in 10 gånger detta värde (dvs., om du anger 60 blir inställningen i själva verket 600 sekunder). Om 5, 10, 20 eller 30 anges, kommer 300 sekunder automatiskt att användas som värde för "System-timeout". Detta för att den ursprungliga grundinställningen kommer att användas i dessa fall. 


Adobe Acrobat, PhotoShop och PageMaker är registrerade varumärken eller varumärken som tillhör Adobe Systems Incorporated. 
Microsoft, Windows, Word, Excel, Access, Powerpoint och Internet Explorer är registrerade varumärken som tillhör Microsoft Corporation i USA och andra länder. 
Novell och Netware är registrerade varumärken som tillhör Novell, Inc. i USA och andra länder. 
Netscape och Netscape Navigator  är registrerade varumärken som tillhör Netscape Communications Corporation i USA och andra länder. 
Alla andra märkes- och produktnamn är registrerade varumärken eller varumärken som tillhör respektive företag.  
Download Driver Pack

How To Update Drivers Manually

After your driver has been downloaded, follow these simple steps to install it.

  • Expand the archive file (if the download file is in zip or rar format).

  • If the expanded file has an .exe extension, double click it and follow the installation instructions.

  • Otherwise, open Device Manager by right-clicking the Start menu and selecting Device Manager.

  • Find the device and model you want to update in the device list.

  • Double-click on it to open the Properties dialog box.

  • From the Properties dialog box, select the Driver tab.

  • Click the Update Driver button, then follow the instructions.

Very important: You must reboot your system to ensure that any driver updates have taken effect.

For more help, visit our Driver Support section for step-by-step videos on how to install drivers for every file type.

server: web1, load: 0.90