LEESMIJ.TXT Driver File Contents (nl32-312.zip)

LEESMIJ.TXT

Dit is de instructie om de Nederlandse module van Pegasus Mail voor Windows, versie 3.12c te installeren.

Voorbereiding:

U dient te beschikken over een werkende versie van Pegasus Mail voor Windows en wel minimaal de versie 3.12a. Wij adviseren u de 3.12c te gebruiken. Deze laatste versie kunt u op de website van Pegasus Mail (http://www.pmail.com/) vinden.

U dient een programma te hebben geïnstalleerd dat bestanden in zip formaat kan uitpakken.

Open uw huidige versie van Pegasus Mail en ga naar Help | About Pegasus Mail en klik op de Info button. U krijgt een lijst met informatie te zien en daarvan heeft u de gegevens nodig die staan achter "Winpmail exe directory". In die directory moet u het zip bestand straks uitpakken. Wellicht moet u dit even opschrijven...
Sluit nu Pegasus Mail af.

Bestand ophalen.

Indien U het bestand nl32-312.zip nog niet opgehaald heeft, dient U dit alsnog te doen. Voor het ophalen kunt u uw browser of ftp programma gebruiken.
Het bestand is te vinden op:

ftp://ftp.let.rug.nl/pegasus/winpmail/language/nl32-312.zip
ftp://risc.ua.edu/pegasus/winpmail/language/nl32-312.zip
ftp://ftp.usm.maine.edu/pegasus/winpmail/language/nl32-312.zip
ftp://pegasus.topnz.ac.nz/pegasus/winpmail/language/nl32-312.zip

Uitpakken bestand.

Uw browser of ftp programma heeft het bestand op uw harde schijf opgeslagen. Door op dit bestand te dubbelklikken wordt Uw uitpak programma (Winzip) gestart. Als U niet over een uitpak programma beschikt, dient U dit eerst te installeren. Op http://www.winzip.com kunt u een 30 dagen versie ophalen. Via http://www.download.com kunt u ook andere uitpak programma's halen.

U pakt het bestand uit in de directory (map) die U opgeschreven heeft als winpmail exe directory. De benodigde programma's en bestanden worden dan uitgepakt. Hierbij worden geen bestaande bestanden overschreven. 

Nederlandse versie opzetten:

In de directorie (map) waar de bestanden naar uitgepakt zijn wordt het bestand pmailnl.ini neergezet. Om voortaan in het Nederlands te werken, moet U dit bestand hernoemen naar pegasus.ini. U doet dit in Windows Explorer (verkenner) door naar de directory (map) toe te gaan en het bestand 1x aan te klikken, in het rechter muis menu treft U de functie Rename (hernoemen) aan. 

Indien Windows waarschuwt dat het bestand niet hernoemt kan worden, heeft U waarschijnlijk al een bestand pegasus.ini. In dat geval dient U de onderstaande regels toe te voegen aan pegasus.ini met behulp van een editor zoals Notepad.

--- dit nog niet toevoegen ---

[WinPMail 32-bit]

--- bovenstaande alleen toevoegen als het er nog niet is ---

Set Language=NL

--- dit niet meer toevoegen ---

Werken met de NL versie:

Als U na bovenstaande uitgevoerd te hebben Pegasus Mail opstart, dan krijgt U deze in het Nederlands.

Terug naar de Engelse versie:

U kunt tijdelijk teruggaan naar de Engelse versie door het bestand Pegasus.ini te hernoemen tot Pegasus.sav. Weer terug noemen naar Pegasus.ini maakt het weer Nederlands. U dient dit te doen terwijl Pegasus Mail niet actief is.

Een andere methode is om de opdrachtregel voor Pegasus Mail tijdelijk te veranderen en er -X EN (dus -X spatie EN)aan toe te voegen. Voor meer informatie over opstarten kunt U terecht in het help bestand (Help -> Commandline options of Opdrachtregel).

Bekende problemen:

1.
In de menubalk "Map" werkt de optie "Voortschrijdend zoeken (F5)" niet. Dit komt doordat het vertaalde programma deze functionaliteit nog niet kent. De menuoptie is echter wel al ingevoerd.

2.
De "Order" uitbreiding (het groene dollar teken in de menubalk) kan in de Nerderlandse versie niet worden verwijderd. Als U dat toch wilt, dan dient U het bestand 0rders32.FFF in de programma directory te verwijderen.

3.
Het kan voorkomen dat Pegasus Mail met het bekende blauwe scherm (Algemene protectie Fout - General Protection Fault) wordt afgesloten als een attachment wordt toegevoegd aan een bericht. Dit probleem is thans in onderzoek. Als dit bij u voorkomt, stuur dan een bericht naar tech-support@pmail.gen.nz (in het Engels).

4.
Indien U gebruik maakt van de optie (Engelse versie) Tools | Internet options | Dialling (in de Nederlandse versie: Instellingen | Internetvoorkeuren | inbellen/kiezen) om Pegasus Mail automatisch op te laten hangen (de onderste keuze), dient u het bestand hangup32.FFF in de programma directory to copieren naar hangup32.FNL


Voor informatie over, of hulp bij, de installatie kunt U het adres tech-support@pmail.gen.nz gebruiken. U moet dan wel in het Engels schrijven.

Veel plezier met de Nederlandse module en Pegasus Mail!!

Namens het vertaal- en betateam,
Han van den Bogaerde,
Pegasus Mail Support Team.
jaabogae@caiw.nl
Download Driver Pack

How To Update Drivers Manually

After your driver has been downloaded, follow these simple steps to install it.

  • Expand the archive file (if the download file is in zip or rar format).

  • If the expanded file has an .exe extension, double click it and follow the installation instructions.

  • Otherwise, open Device Manager by right-clicking the Start menu and selecting Device Manager.

  • Find the device and model you want to update in the device list.

  • Double-click on it to open the Properties dialog box.

  • From the Properties dialog box, select the Driver tab.

  • Click the Update Driver button, then follow the instructions.

Very important: You must reboot your system to ensure that any driver updates have taken effect.

For more help, visit our Driver Support section for step-by-step videos on how to install drivers for every file type.

server: web3, load: 1.43