license.txt Driver File Contents (depwizard_14371.EXE)

Licensavtal för Brother-programvara. VIKTIGT - LÄS NOGA: Detta licensavtal ("avtalet") är ett juridiskt bindande avtal mellan dig och Brother Industries, Ltd. ("Brother") som reglerar ditt bruk av den Brother-programvara som installeras om du trycker på knappen "Ja" i den här dialogrutan ("programvaran"). Om du trycker på "Ja" förbinder du dig att följa villkoren i detta licensavtal. Om du inte godkänner villkoren i avtalet beviljas du ingen licens för programvaran, vilket innebär att du inte får använda programvaran. 
Hänvisningar till "programvaran" i licensavtalet omfattar även det medium som den är lagrad på, i den utsträckning sammanhanget tillåter det.

Villkor 

1. Äganderätt 
Samtliga rättigheter, titlar och intressen rörande programvaran (inklusive tillhörande upphovsrätt och övriga immateriella rättigheter) och tillhörande material ("dokumentation") ägs av Brother eller dess leverantörer. Programvaran säljs inte utan ges ut på licens. 


2. Beviljande av licens 

2.1 Brother beviljar dig en icke-exklusiv licens att installera och nyttja en kopia av programvaran i en dator, i sådan omfattning som är nödvändig för det avsedda bruket av de av Brothers produkter (inklusive men ej begränsat till skrivare och multifunktionsprodukter) som programvaran ska användas till (”produkter”).

2.2 Brother ger dig även tillstånd att göra en kopia av programvaran i arkiverings- eller säkerhetskopieringssyfte. En sådan kopia måste återge alla upplysningar om upphovsrätt och immateriella rättigheter som finns i originalet. 

2.3 Med undantag för de fall som uttryckligen tillåts i paragraf 2.1 och 2.2 ovan, eller där du har laglig rätt till det (och denna rättighet enligt lag inte kan uteslutas), får du inte (i) göra några kopior av programvaran eller dokumentationen, (ii) modifiera programvaran eller dokumentationen, (iii) tekniskt analysera, demontera, baklängeskompilera eller nyttja programvaran eller dokumentationen i syfte att utveckla ny programvara eller (iv) hyra ut, underlicensiera, överlåta (förutom i enlighet med paragraf 3) eller leasa ut programvaran.


3. Överlåtelse 
Du kan permanent överlåta programvaran till tredje man, förutsatt att du samtidigt överlämnar eventuella uppgraderingar och all dokumentation du erhållit från Brother, och förutsatt att mottagaren accepterar villkoren i licensavtalet för programvaran och dokumentationen och till Brother bekräftar detta. Du får dock inte till sådan person överlämna eventuell kopia av programvaran som gjorts i enlighet med paragraf 2.2. Vid överföringen måste du radera de kopior som gjorts av programvaran och/eller som finns på datorer som du äger eller kontrollerar. Garantin får ej överlåtas.


4. Begränsad garanti 

4.1 Förutom i de fall då detta förbjuds eller begränsas enligt gällande lag och föreskrifter, garanterar Brother den första slutanvändaren som licensierar programvaran att programvaran i huvudsak kommer att fungera i enlighet med av Brother angivna specifikationer samt att det medium på vilket programvaran är lagrad (”medium”) är fritt från defekter i material och utförande under: a) den garantiperiod som gäller för produkten och som inleddes det datum då du först mottog programvaran under normala förhållanden eller, i händelse av att en sådan garantiperiod som gäller för produkten har löpt ut, b) ett (1) år från det datum då du först mottog programvaran under normala förhållanden (sammantaget benämnt ”garanti”).

4.2 Ersättning av programvaran genom Brothers försorg enligt beskrivningen i paragraf 4.1 utgör Brothers enda ansvar och din enda möjlighet till gottgörelse beträffande garantin och om programvaran inte fungerar. 

4.3 Du kan inte under den här garantin anmäla krav rörande fel på programvaran som beror på (i) olyckshändelse, förlust av eller skada på det medium eller system som programvaran är lagrad på, (ii) felaktigt eller otillräckligt underhåll eller felaktig eller otillräcklig kalibrering, (iii) anslutning eller sammanslagning med annan programvara, enhet eller annat material som inte tillhandahålls av Brother, eller (iv) modifikation eller ändring av programvaran av dig eller någon annan. 

4.4 Brother friskriver sig från alla garantier och villkor, uttryckliga eller underförstådda i lag eller på annat sätt utfästa, avseende kvalitet, funktionalitet och utförande, inklusive men inte begränsat till garantier avseende programvarans tillfredsställande kvalitet eller ändamålsenlighet för visst syfte (eller avseende icke-intrång i eventuell tredje parts rättigheter), förutom den garanti som ges i enlighet med paragraf 4.1, och alla sådana garantier och villkor undantas härmed uttryckligen, i den utsträckning som det är tillåtet enligt tillämplig lag. Utan att begränsa den allmänna giltigheten i det föregående, garanterar Brother inte att programvaran är felfri, kan användas utan avbrott eller uppfyller dina förväntningar. Denna garanti är den enda garanti som ges av Brother avseende programvaran. Bestämmelserna i paragraf 4 gäller dock utan att inkräkta på andra rättigheter du besitter enligt den lag som tillämpas på licensavtalet, om undantag av sådana rättigheter inte är tillåtet enligt lag.


5. Undantag och ansvarsbegränsning 

5.1 Brother accepterar inget ansvar enligt kontrakt eller på annat sätt (inklusive försumlighet eller brott mot gällande lag) för avbrutet nyttjande eller förlorade data, för indirekt skada, oavsiktlig skada, skada som kan leda till förhöjt skadestånd eller följdskada av något slag, för eventuell förlorad arbetsförtjänst, intäkt, goodwill, förlorade data eller planerade besparingar som uppstår i samband med detta licensavtal eller på annat sätt uppstår på grund av eventuellt felaktig eller defekt programvara, oavsett om Brother har informerats om att det finns risk för sådan förlust eller skada. 

5.2 Brothers ersättningsskyldighet för förlust eller skada (utom för förlust och skada som rättmätigt undantas i paragraf 5.1) är begränsad till det belopp som erlagts för programvarulicensen.

5.3 För att undanröja alla tvivel kan inget i detta avtal utesluta eller begränsa Brothers ansvar för dödsfall eller personskada på grund av Brothers vårdslöshet. 

5.4 Ansvarsbegränsningar och undantag angivna i paragraf 5 gäller endast i den utsträckning de är tillåtna enligt den lagstiftning som licensavtalet lyder under.


6. Giltighetstid
Detta avtal gäller från det ögonblick du accepterar det och fortsätter gälla till dess att du överlåter programvaran i enlighet med licensavtalet och mottagande part förbinder sig till Brother att acceptera villkoren i detta licensavtal för programvaran. 

Brother kan dock utan förvarning häva licensavtalet om du underlåter att följa avtalets bestämmelser. 


7. Exportbestämmelser 
Du får inte exportera eller vidareexportera programvaran eller någon kopia eller modifiering av programvaran om detta strider mot gällande lagar och bestämmelser. 


8. Tillämplig lag 
Detta licensavtal lyder under Japans lagar och japanska domstolar har exklusiv jurisdiktion när det gäller licensavtalet, förutom avseende tillämpningen, då de japanska domstolarnas jurisdiktion är icke-exklusiv.


9. Ogiltighet
Om någon av bestämmelserna i detta licensavtal befinns vara ogiltig eller icke verkställbar, delvis eller i sin helhet, ska sådan bestämmelse skiljas och vara fristående från övriga bestämmelser i licensavtalet, och det övriga avtalets giltighet ska inte påverkas.


10. Tredje parts rättigheter
Bestämmelserna i detta licensavtal är endast avsedda att gälla mellan Brother och dig, och ger inga förmåner eller rättigheter till tillämpning för annan person. 


11. Personlig licens
Rättigheterna i avtalet med Brother är personliga och du får inte tilldela, överlåta, förnya eller på annat sätt överföra programvaran (eller dokumentationen), licensavtalets tillgångar eller belastningar eller rättigheter som ges i avtalet till tredje part, förutom enligt vad som uttryckligen är tillåtet enligt paragraf 3.
Download Driver Pack

How To Update Drivers Manually

After your driver has been downloaded, follow these simple steps to install it.

  • Expand the archive file (if the download file is in zip or rar format).

  • If the expanded file has an .exe extension, double click it and follow the installation instructions.

  • Otherwise, open Device Manager by right-clicking the Start menu and selecting Device Manager.

  • Find the device and model you want to update in the device list.

  • Double-click on it to open the Properties dialog box.

  • From the Properties dialog box, select the Driver tab.

  • Click the Update Driver button, then follow the instructions.

Very important: You must reboot your system to ensure that any driver updates have taken effect.

For more help, visit our Driver Support section for step-by-step videos on how to install drivers for every file type.

server: web4, load: 0.46