LXDEeula.txt Driver File Contents (cjq4800hu.exe)

LEXMARK LICENCSZERZÕDÉSEK

KÉRJÜK, OLVASSA EL FIGYELMESEN A KÖVETKEZÕKET, MIELÕTT AZ OLDALON LÁTHATÓ "IGEN" VAGY "ELFOGADOM" GOMBRA KATTINT:  HA AZ "IGEN" VAGY "ELFOGADOM" GOMBRA KATTINT, VAGY HASZNÁLATBA VESZI A TERMÉKET, AZZAL ELFOGADJA, HOGY E LICENCSZERZÕDÉS RENDELKEZÉSEI KÖTELEZÕEK ÖNRE NÉZVE.  HA EZT NEM FOGADJA EL, VÁLASSZA EZEN A LAPON A "NEM" VAGY "NEM FOGADOM EL" GOMBOT, ÉS NE TELEPÍTSE, NE MÁSOLJA ÉS MÁS MÓDON SE HASZNÁLJA A TERMÉKET.  HA NEM FOGADJA EL A JELEN LICENCSZERZÕDÉS FELTÉTELEIT, A TELJES VÉTELÁR VISSZATÉRÍTÉSE ÉRDEKÉBEN HALADÉKTALANUL KÜLDJE VISSZA A TERMÉKET.  HA A TERMÉKET MÁS FÉL SZÁMÁRA TELEPÍTI, A FELHASZNÁLÓKAT TÁJÉKOZTATNIA KELL ARRÓL, HOGY A TERMÉK HASZNÁLATÁVAL ELFOGADJÁK EZEKET A FELTÉTELEKET.

PATRONRA VONATKOZÓ LICENCSZERZÕDÉS*
Elfogadom, hogy az ehhez a nyomtatóeszközhöz mellékelt, szabadalmaztatott nyomtatópatron(ok)ra a következõ licenc/szerzõdés vonatkozik:  A csomagban található, szabadalmaztatott nyomtatópatron(ok) csak egyszeri használatra készültek, és meghatározott mennyiségû tinta elhasználása után mûködésképtelenné válnak.  A csere után némi tinta fog maradni a patronban.  Az egyszeri használat után a nyomtatópatron használati licence megszûnik, és a használt patron csak a Lexmarknak küldhetõ vissza újragyártás, újratöltés vagy újrafelhasználás céljából.  Ha a jövõben a fenti felételekkel árusított másik patront vásárolok, elfogadom a feltételeket arra a patronra.  Ha nem fogadja el a licencszerzõdés egyszeri használatra vonatkozó feltételét, vigye vissza a terméket eredeti csomagolásában oda, ahol vásárolta.  E feltétel nélküli cserepatron a www.lexmark.com címen rendelhetõ.

LEXMARK SZOFTVER-LICENCSZERZÕDÉS
Ez a Szoftverlicenc-szerzõdés ("Licencszerzõdés") egy jogi kötõerõvel rendelkezõ szerzõdés a felhasználó (természetes vagy jogi személy) és a Lexmark International, Inc. ("Lexmark") között, amely a Lexmark által a Lexmark termékkel együtt biztosított vagy telepített bármilyen szoftverprogram használatát szabályozza, amennyiben a Lexmark termékre vagy szoftverprogramra nem vonatkozik más írásos, a felhasználó és a Lexmark, vagy annak beszállítója által kötött szoftverlicenc-szerzõdés.  A "Szoftverprogram" fogalom magában foglalja a gép által értelmezhetõ utasításokat, a hanganyagot és vizuális tartalmat (például képeket és felvételeket), valamint a kapcsolódó hordozókat, a nyomtatott és elektronikus dokumentációt, függetlenül attól, hogy azok a Lexmark termék részét képezik-e, ahhoz mellékelve vannak, vagy azzal együtt használandók-e.  

1. KORLÁTOZOTT JÓTÁLLÁSI NYILATKOZAT.  A Lexmark garanciát vállal arra, hogy a szoftverprogramot tartalmazó adathordozó (például hajlékonylemez vagy CD lemez) rendeltetésszerû használat mellett a jótállási idõ alatt mentes az anyag- és gyártási hibáktól.  A jótállási idõ kilencven (90) nap, mely a szoftverprogramnak az eredeti végfelhasználóhoz való eljuttatása napján kezdõdik. A korlátozott garancia csak a Lexmarktól vagy hivatalos Lexmark viszonteladótól vagy disztribútortól újonnan vásárolt szoftverprogram adathordozójára vonatkozik.  Amennyiben az adathordozó nem felel meg a jelen korlátozott jótállásnak, a Lexmark kicseréli a szoftver programot.  

2. SZAVATOSSÁG ELHÁRÍTÁSA ÉS KORLÁTOZÁSA.  A LICENCSZERÕDÉSBEN MEGHATÁROZOTTAK KIVÉTELÉVEL, VALAMINT AZ ALKALMAZANDÓ JOG ÁLTAL MEGENGEDETT MAXIMÁLIS MÉRTÉKBEN LEXMARK ÉS BESZÁLLÍTÓI A SZOFTVERPROGRAMOT ANNAK "ADOTT ÁLLAPOTÁBAN" ("AS IS") SZOLGÁLTATJÁK ÉS EZÚTON ELHÁRÍTANAK MINDEN MÁS, AKÁR KIFEJEZETT, AKÁR BELEÉRTETT SZAVATOSSÁGI KÖTELEZETTSÉGET ÉS FELTÉTELT, BELEÉRTVE TÖBBEK KÖZÖTT A SZOFTVERPROGRAMRA VONATKOZÓ TULAJDONJOGI, JOGSZAVATOSSÁGI, FORGALOMKÉPESSÉGI ("MERCHANTABILITY"), KONKRÉT CÉLRA VALÓ ALKALMAZHATÓSÁGI ÉS VÍRUSMENTESSÉGI KÖTLEZETTSÉGEKET.  Ezt a szerzõdést meghatározott jogszabályokkal együtt kell értelmezni, mivel a mindenkor hatályos törvény esetenként olyan szavatossági kötelezettségeket és feltételeket foglalhat magában, vagy más olyan kötelezettségeket róhat a Lexmarkra, amelyeket nem lehet kizárni vagy módosítani.  Ha ilyen jogszabály van érvényben, akkor a Lexmark ezennel a lehetõségeihez mérten korlátozza ezen szabályok megsértésével kapcsolatos felelõsségét a következõ egyikére vonatkozóan:  a szoftverprogram cseréjére vagy a szoftverprogram vételárának visszafizetése.  

3. A LICENC MEGADÁSA.  A Lexmark a licencszerzõdésben foglalt feltételeknek való megfelelés esetén a következõ jogokat biztosítja:

a.	Használat.  A felhasználó a Szoftverprogram egy (1) példányát használhatja.  A "használat" fogalmába beleértendõ a Szoftverprogram tárolása, betöltése, telepítése, végrehajtása és megjelenítése.  Ha a Lexmark a szoftverprogramot egyidejû használatra biztosította, az engedélyezett felhasználók számát a Lexmarkkal kötött szerzõdésben meghatározott szám figyelembevételével kell korlátoznia.  A Szoftverprogram összetevõi nem különíthetõk el egynél több számítógépen történõ használat céljából.  A felhasználó elfogadja, hogy a Szoftverprogramot sem egészében, sem részenként nem használja olyan módon, amely bármely, a Szoftverprogram által a számítógép bármilyen kijelzõjén megjelenített védjegy, kereskedelmi név, külsõ megjelenés vagy szellemi tulajdonra vonatkozó tájékoztatás figyelmen kívül hagyásával, módosításával, korlátozásával, elrejtésével, átalakításával vagy jelentéktelenné tételével jár.
b.	Másolás. A Szoftverprogramról egy (1) másolat készíthetõ, kizárólag biztonsági mentés, archiválás vagy telepítés céljából úgy, hogy a másolat tartalmazza az eredeti Szoftverprogram tulajdonosi közleményeit.  A Szoftverprogram nem másolható semmilyen nyilvános vagy elosztott hálózatra.
c.	A jogok fenntartása. A Szoftverprogram, beleértve a hozzá tartozó minden betûtípust. szerzõi joga és tulajdona a Lexmark International, Inc. vállalaté és/vagy beszállítóié.  A Lexmark minden jogot fenntart magának, amelyet ez a licencszerzõdés nem ad át kifejezetten a felhasználónak.
d.	Ingyenes szoftver.  A Licencszerzõdésbe foglalt feltételek ellenére a Szoftverprogram minden vagy bármely részére, amely külsõ felek nyilvános licencével együtt járó szoftvert ("ingyenes szoftvert") tartalmaz, az ilyen ingyenes szoftverhez járó szoftverlicenc-szerzõdés feltételei vonatkoznak, akár külön szerzõdés, akár a csomagolás felbontása után megismerhetõ licenc vagy a letöltéskor olvasható elektronikus licenc formájában.  Az ingyenes szoftver felhasználó általi használatára teljes mértékben az ilyen licenc feltételei vonatkoznak.

4. ÁTADÁS.  A felhasználó átadhatja a Szoftverprogramot egy másik végfelhasználó számára.  Az átadáskor át kell adni minden szoftverösszetevõt, hordozót, nyomtatott anyagot és ezt a licencszerzõdést, ennélfogva az eredeti felhasználónál nem maradhatnak a Szoftverprogram másolatai vagy összetevõi.  Az átadás nem történhet közvetett módon, például feladás útján.  Az átadást megelõzõen a Szoftverprogramot átvevõ végfelhasználónak el kell fogadnia ennek a Licencszerzõdésnek a feltételeit.  A Szoftverprogram átadásakor az eredeti felhasználó licence automatikusan megszûnik.  A Szoftverprogramot az ebben a Licencszerzõdésben meghatározott eseteken túl nem lehet bérbe adni, al-licencbe adni vagy átengedni. Bármely ilyen irányú próbálkozás a licencszerzõdés érvénytelenítését vonja maga után.

5. FRISSÍTÉSEK.  A frissítésként azonosított Szoftverprogram használatához rendelkeznie kell annak az eredeti Szoftverprogramnak a licencével, amelyhez a Lexmark a frissítést adja.  Frissítés után az eredeti Szoftverprogram, amely a szoftverfrissítés alapját képezte, nem használható tovább.

6. A VISSZAFEJTÉS KORLÁTOZÁSA.  A Szoftverprogramot nem szabad megváltoztatni, visszafejteni, visszafordítani vagy más módon fordítani, kivéve az együttmûködés, hibajavítás és biztonsági tesztelés céljából az alkalmazandó jog által meghatározott módon és mértékben engedélyezett tevékenységeket.  Ha a jogszabály ilyen jogot biztosít, a Lexmarkot írásban értesíteni kell bármilyen tervezett visszafejtésrõl vagy  visszafordításról.  A szoftverprogram kódfejtése a szabályszerû használathoz szükséges eseteket kivéve tilos.

7. TOVÁBBI SZOFTVEREK.  Ez a licencszerzõdés az eredeti Szoftverprogram Lexmark által biztosított frissítéseire és kiegészítéseire is vonatkozik, amennyiben a Lexmark a frissítéshez vagy kiegészítéshez nem ad meg más feltételeket.

8. FELELÕSSÉGKORLÁTOZÁS.  A Lexmarknak, szállítóinak, leányvállalatainak és viszonteladóinak felelõssége és a vásárlói jogorvoslat a helyi törvények figyelebevételével a következõkre terjed ki:  a Lexmark a fent ismertetett kifejezett korlátozott jótállást vállalja.  Amennyiben a Lexmark nem orvosolja a hibás adathordozó miatti problémát a jótállás szerint, a vásárló felmondhatja a licencszerzõdést, és a Lexmark a szoftverprogram példányainak visszaküldése után visszafizeti a vételárat.

9. A FELELÕSSÉG KORLÁTOZÁSA.  Az alkalmazandó jog által megszabott kereteken belül maradva a Lexmark és szállítói a korlátozott szavatossági kötelezettségeibõl származó követeléssel, vagy bármilyen más, az ebben a licencszerzõdésben foglaltakhoz kapcsolódó követeléssel szemben bármilyen típusú kárért viselt felelõssége, a jogi lépés (pl. kereset) vagy jogalap formájára – szerzõdésre, szerzõdésszegésre, joggal való visszaélésre ("estoppel"), hanyagságra, megtévesztésre vagy szerzõdésen kívüli károkozásra – való tekintet nélkül legfeljebb 5000 USD értékre, illetve a Lexmark vagy engedélyezett viszonteladói számára annak a Szoftverprogramnak a licencéért fizetett pénzösszegre korlátozódik, amely a kárt okozta, amely a kereseti kérelem alapja volt, vagy közvetlenül kapcsolódott a kereseti kérelem alapjához.  

A LEXMARK, A LEXMARK BESZÁLLÍTÓI, LEÁNYVÁLLALATAI ÉS VISZONTELADÓI SEMMILYEN ESETBEN NEM TEHETÕK FELELÕSSÉ SEMMILYEN KÜLÖNLEGES, VÉLETLEN, KÖZVETLEN, KÜLÖNLEGES (A KÁROKOZÁS FELTÛNÕ JOGELLENESSÉGE  MIATT A KÁR TÉNYLEGES ÖSSZEGÉT MEGHALADÓ KÁRTÉRÍTÉS), BÜNTETÉS JELLEGÛ KÁRTÉRÍTÉSBÕL ADÓDÓ VAGY KÖVETKEZMÉNYI KÁRÉRT (BELEÉRTVE TÖBBEK KÖZÖTT AZ ELMARADT HASZNOT VAGY BEVÉTELT, AZ ELVESZTETT MEGTAKARÍTÁSOKAT, A HASZNÁLAT FELFÜGGESZTÉSÉT VAGY ADATOK, NYILVÁNTARTÁSOK BÁRMILYEN ELVESZTÉSÉT, PONTATLANNÁ VÁLÁSÁT VAGY KÁROSODÁSÁT, SEM HARMADIK FÉL KÖVETELÉSEIÉRT, SEM INGÓ VAGY INGATLAN VAGYONBAN BEKÖVETKEZÕ KÁRÉRT, A SZEMÉLYES ADATOK NYILVÁNOSSÁGRA KERÜLÉSÉÉRT A SZOFTVER HASZNÁLATÁBÓL VAGY AZ ARRA VALÓ ALKALMATLANSÁGBÓL ADÓDÓAN, VAGY A LICENCSZERZÕDÉS BÁRMILYEN KITÉTELÉHEZ KAPCSOLÓDÓAN), A KÖVETELÉS TERMÉSZETÉTÕL FÜGGETLENÜL, BELEÉRTVE TÖBBEK KÖZÖTT A SZAVATOSSÁG VAGY SZERZÕDÉS MEGSZEGÉSÉT, SZERZÕDÉSEN KÍVÜLI KÁROKOZÁST (BELEÉRTVE A HANYAGSÁGOT ÉS A SZIGORÚ FELELÕSSÉGET), AKKOR IS, HA A LEXMARK, VAGY BESZÁLLÍTÓI, LEÁNYVÁLLALATAI VAGY VISZONTELADÓI ÉRTESÜLTEK AZ ILYEN KÁROK BEKÖVETKEZÉSÉNEK LEHETÕSÉGÉRÕL, SEM A FELHASZNÁLÓ HARMADIK FÉL KÖVETELÉSÉRE ALAPOZOTT BÁRMILYEN KÖVETELÉSÉÉRT, KIVÉVE, HA A KÁROKÉRT VISELT FELELÕSSÉG ELHÁRÍTÁSA JOGILAG ÉRVÉNYTELEN.  A FELSOROLT KORLÁTOZÁSOK AKKOR IS ÉRVÉNYESEK, HA A FENT EMLÍTETT JOGORVOSLATOK LÉNYEGI CÉLJAIKAT NEM TELJESÍTIK.

10. IDÕTARTAM.  Ez a licencszerzõdés mindaddig érvényben van, amíg meg nem szûnik vagy vissza nem utasítják.  A licenc bármikor megszüntethetõ vagy visszautasítható a Szoftverprogram minden példányának, valamint a módosítások, a dokumentáció és a bármilyen formában egyesített összetevõk megsemmisítésével, vagy bármilyen más módon, ami az itt leírtaknak megfelel.  A Lexmark értesítés után érvénytelenítheti a licencet, ha a felhasználó nem teljesíti a licencszerzõdés bármely feltételét.  Az ilyen érvénytelenítés esetén a felhasználó elfogadja, hogy a Szoftverprogram minden példányát, valamint a módosításokat, a dokumentációt és a bármilyen formában egyesített összetevõket megsemmisíti.  

11. ADÓK.  A felhasználó elfogadja, hogy felelõs az adók megfizetésért, beleértve többek között az árukért és szolgáltatásokért, valamint a személyes tulajdonért fizetendõ adókat, amelyek ebbõl a szerzõdésbõl vagy a Szoftverprogram használatából adódnak.  

12. IGÉNYÉRVÉNYESÍTÉSRE VONATKOZÓ KORLÁTOZÁS.  Egyik fél sem érvényesítheti igényét – tekintet nélkül annak formájára – ezen szerzõdés alapján két évvel az igényérvényesítést megalapozó esemény után, kivéve, ha az alkalmazandó jog ezt lehetõvé teszi.  

13. ALKALMAZHATÓ JOG.  Erre a szerzõdésre az Egyesült Államok Kentucky államának törvényei érvényesek.  A jogválasztási szabályok nem alkalmazhatók egyetlen joghatóság alatt sem.  Az ENSZ áruk nemzetközi adásvételére vonatkozó konvenciója (CISG) nem alkalmazható.

14. AZ EGYESÜLT ÁLLAMOK KORMÁNYÁNAK KORLÁTOZOTT JOGAI.  A Szoftverprogram fejlesztése teljes egészében saját költségen történt.  Az Egyesült Államok kormányának a Szoftverprogram használatára vonatkozó jogai az ebben a szerzõdésben megadott jogok, melyeket a DFARS 252.227-7014 rendelkezés és az ehhez hasonló FAR rendelkezések (vagy ezzel egyenértékû hivatali szabályozás, illetve szerzõdési záradék) korlátoznak.

15. BELEEGYEZÉS AZ ADATOK FELHASZNÁLÁSÁBA.  A felhasználó elfogadja, hogy a Lexmark, a Lexmark leányvállalatai és képviselõi összegyûjtsék és felhasználják a Szoftverprogram Ön által kért támogatási szolgáltatásával kapcsolatban megadott adatokat.  A Lexmark vállalja, hogy ezeket az adatokat olyan módon használja fel, hogy azok csak a szolgáltatások nyújtásához szükséges mértékben azonosítsák a felhasználót.

16. EXPORTKORLÁTOZÁSOK.  A felhasználó (a) nem szerezheti meg, nem szállíthatja, nem ruházhatja át, nem reexportálhatja közvetve vagy közvetlenül a Szoftverprogramot vagy a közvetlenül vele készített terméket az érvényes exportjogszabályokba ütközõ módon és (b) nem engedélyezheti a Szoftverprogram használatát olyan célra, amelyet az exportjogszabályok tiltanak, beleértve többek között a nukleáris, vegyi és biológiai fegyverek terjesztésére vonatkozó jogszabályokat.

17. ELEKTRONIKUS SZERZÕDÉSRE VONATKOZÓ MEGÁLLAPODÁS.  A felhasználó és a Lexmark elektronikus úton köti meg ezt a licencszerzõdést.  Ha a felhasználó az oldalon látható "Elfogadom" vagy "Igen" gombra kattint, vagy használatba veszi a terméket, azzal tudomásul veszi, hogy elfogadja a licencszerzõdés feltételeit, és mindezt a Lexmarkkal kötendõ szerzõdés "aláírásának" szándékával teszi.

18. SZERZÕDÉSRE VALÓ ALKALMASSÁG ÉS ENGEDÉLY.  A felhasználó kijelenti, hogy jogilag nagykorú, aláírhatja ezt a licencszerzõdést, és – amennyiben ez szükséges – az alkalmazója vagy felettese a megfelelõ módon engedélyezte neki, hogy megkösse ezt a szerzõdést.

19. TELJES MEGÁLLAPODÁS.  Ez a licencszerzõdés (beleértve a licencszerzõdés Szoftverprogramhoz kapcsolódó módosító vagy kiegészítõ részeket) a teljes megállapodás, amelyet a Lexmark és a felhasználó a Szoftverprogrammal kapcsolatban köt.  Hacsak a jelen licencszerzõdés másként nem rendelkezik, a licencszerzõdés rendelkezései minden korábbi vagy ezzel egyidejû, a Szoftverprogramra vagy a licencszerzõdés tárgyára vonatkozó szóbeli vagy írásbeli megbeszélést, javaslatot vagy állítást hatálytalanítanak (kivéve, ha ezek a külön feltételek nem ütköznek a licencszerzõdésben, vagy a Lexmark és a felhasználó között létrejött bármilyen más írásos, a Szoftverprogram használatára vonatkozó megállapodásban rögzített feltételekbe).  Amennyiben a Lexmark támogatási szolgáltatásokra vonatkozó szabályai vagy programjai ellentmondásba kerülnek a licencszerzõdés feltételeivel, a licencszerzõdés feltételei az érvényesek.

	
* Az XX80 sorozatú termékekre (ideértve többek között az X1380, X1480, X1580, X2580, X3580 és az X4580 modellt) nem vonatkozik ez a licencszerzõdés.

Download Driver Pack

How To Update Drivers Manually

After your driver has been downloaded, follow these simple steps to install it.

  • Expand the archive file (if the download file is in zip or rar format).

  • If the expanded file has an .exe extension, double click it and follow the installation instructions.

  • Otherwise, open Device Manager by right-clicking the Start menu and selecting Device Manager.

  • Find the device and model you want to update in the device list.

  • Double-click on it to open the Properties dialog box.

  • From the Properties dialog box, select the Driver tab.

  • Click the Update Driver button, then follow the instructions.

Very important: You must reboot your system to ensure that any driver updates have taken effect.

For more help, visit our Driver Support section for step-by-step videos on how to install drivers for every file type.

server: web5, load: 1.99